top of page

Kjære medlem, takk for et fantastisk år!

Sakte men sikkert blomstrer psykedelisk vitenskap i Norge. Vi takker dere alle for støtten, interessen og håper dere alle blir med oss inn i en spennende fremtid.

NPV er fortsatt en frivillig organisasjon og vi trenger all den hjelpen vi kan få. Hvis du vil bidra kan du nevne til nysgjerrige kollegaer at de kan melde seg inn eller send oss en donasjon via vår nettside.


 

En detaljert oppsummering


Vil du vite i detaljer hva vi har drevet med i 2022, sjekk ut aktivitetsrapporten vår.

 

Nordic Psychedelic Science Conference var årets store høydepunkt!

Norden sin deltakelse i forskning på psykedelika vokser raskt. Imidlertid er psykedelisk vitenskap et nytt forskningsfelt som kan være utfordrende for relevante aktører å navigere. For å utvikle fagfeltet profesjonelt og bærekraftig, må vi organisere et solid nettverk og plassere diskursen lokalt.

NPV sin visjon er å utvikle Norden som en hub for psykedelisk vitenskap og Nordic Psychedelic Science Conference er noden som organiserer feltet for fremtiden.

Basert på tilbakemeldingene fra alle involvert, samt alt som har skjedd i skyggen av konferansen, kan vi med stolthet si at NPSC 2022 var en suksess. Neste utgave av NPSC vil skje i mai 2024 og NPV er i gang med å sikre finansieringen! 

Verdens første forskningsprosjekt med MDMA mot depressiv lidelse - i Norge!

NPV-styremedlem Tor Morten Kvam startet det første forskningsprosjektet i verden med MDMA mot depressiv lidelse. Tor Morten er psykiater og jobber ved DPS Nordre Østfold, der PsykForsk – Innovativ Behandlingsforskning, holder til. Flere studier med MDMA-assistert terapi mot post-traumatiske stresslidelser viser effekt på depresjonssymptomer. PsykForsk har allerede vært med i en internasjonal studie (COMPASS) med bruk av MDMA mot posttraumatisk stresslidelse (PTSD).


 

Første store kliniske studien som undersøker effekten av ketamin til psykiatriske formål i Norge


Helse Nord har innvilget midler til doktorgradsprosjektet «Ketamine for combined depression and alcohol use disorder: A randomized rater-blinded controlled trial (the KeDA trial)». Prosjektet ledes av Ole K. Grønli og NPV-styremedlem Andreas Wahl Blomkvist, overlege i rus- og avhengighetsmedisin ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN). Helse Nord har tildelt 5 millioner kroner fordelt over 6 år.


 

Les noen av artiklene publisert:

 

Sjekk ut podcastene vi har deltatt på:Comments


bottom of page